IRRATIA

Itsas elikagai jasangarri eta ez jasangarriak, krisi ekosozial garaian

Giza elikaduran pisu eztabaidaezina dute itsas elikagaiek, zer espero genezake krisi ekosozial giroan? Arrantzaren efizientzian hobekuntzak eta akuikulturaren garapenak dakartzate erantzun nagusiak AZTIko Xabier Irigoienek Gelditu Makinak saioan azaldu duenez.

Itsas haztegi bat (Adokon | Getty Images)

Ce navigateur ne prend pas en charge l'élément audio.


Energia ez da galtzen edo sortzen transformatu egiten da. Aipu ezaguna eta onartua, ados. Eta gainerakoa? Materia sortu al daiteke? Denbora galdu? Elikagaiak ekoitzi? Aldapeko sagarraren puntaren puntara abiatu baino lehen, AZTI ikerketa zentroko Xabier Irigoienekin eseriko gara itsas elikagaien ekoizpenaz hitz egiteko.

Adarretatik joateko asmoz edo ez,  Arantxa Idieder dugu zain, Xilbi Errotabehere erlezain eta hezitzailearekin izan baita.

Canona osatzeko berriz, hirugarren eta laugarren ahotsean datoz Danele Sarriugarte eta Ainhoa Gutierrez liburu eta zine gomendioekin.