En directo

Asier ERRASTI

Nafarroako eskola-jantokietan bertako produktu ekologikoak txertatzeko bidean

Nafarroako Nekazal Produkzio Ekologikoaren Kontseilua lanean ari da eskola-jantokietan menu osasungarriak eta jasangarriak ezartzeko bidean, elikadura osasungarria sartuz, osasunarentzat eta ingurunearentzat kaltegarriak diren ohiturak aldatuz eta tokiko ekoizpena eta ekoizpen ekologikoak kontuan hartuz.

Audio_placeholder

Nafarroako eskola-jantokietan bertako produktu ekologikoak txertatzeko bidean

Loading player...
(Marisol Ramirez/FOKU)
(Marisol Ramirez/FOKU)

Aldaketa hori eman dadin, hainbat alderdi konpondu behar dira Kontseiluaren esanetan, eta garrantzitsuenetako bat da eskolako catering-zerbitzuaren kontratazioa; izan ere, ikastetxe eta eskola asko kanpoko zerbitzu baten mende daude, sukalde propiorik ez dutelako. Esparru horretan, kontseiluak eskuliburu bat prestatu du ikastetxeentzat eta apymentzat, kontratazio-irizpideak izateko eta zerbitzuaren kalitatea eta ikasturtean zeharreko trazabilitatea bermatu ahal izateko.

Ba hain zuzen, problematikaz gehiago jakiteko gurekin izan da da Nafarroako Nekazal Produkzio Ekologikoaren Kontseiluko kidea den Izaskun Berasategi.

Jaurlaritza Logoa